Festivalul poeziei cu forma fixa

Școala este tot ce vezi și tot ce auzi.

Festivalul poeziei cu forma fixa

Editia a VIII-a

Ne aflam in al VIII-lea an scolar in care Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Bucuresti le ofera elevilor iubitori de literatura din intreaga tara prilejul de a-si afirma talentul, participand la un concurs de creatie literara atractiv, care li se adreseaza. „Festivalul Poeziei cu Forma Fixa” (1 martie – 1 mai 2020) se inscrie intre Concursurile Scolare Nationale organizate sub egida Ministerului Educatiei si Cercetarii si isi propune sa aduca o perspectiva originala intre manifestarile de acest gen deja existente.

Cu fiecare editie, participantii au ocazia sa isi exerseze placerea de a scrie, dezvoltand intr-o maniera personala formule literare consacrate in literatura universala – unele, prezente in manualele scolare, altele, inedite. Lucrarile rezultate astfel, poate chiar in cadrul cercurilor de lectura ori de scriere creativa, intra in competitie in cele trei sectiuni ale concursului, dedicate speciilor poeziei cu forma fixa: caligrama, haiku, acrostih.

Concursul urmeaza sa se desfasoare in doua etape:

  • Etapa locala va avea loc la nivelul fiecarei scoli inscrise in concurs si va consta in selectarea lucrarilor participante la etapa finala.
  • Etapa nationala va avea loc in scoala organizatoare, clasamentul final al competitiei urmand a fi stabilit de un juriu alcatuit din personalitati culturale reprezentative.